Geokunststoffen voor de waterbouw

Terrafix / Bentofix

Terrafix-vliezen en zandmatten worden gebruikt als scheidingslagen en filters in waterbouwkundige toepassingen, zoals dijkconstructies of kanaalbedden. Verwerkt in buizen kan Terrafix in havens worden gebruikt als bescherming van de dokken.

Terrafix is een stapelvlies gemaakt van 100% synthetische vezels. De driedimensionale vezelstructuur vormt een oneindig labyrint van poriën, waardoor de ideale bodemstructuur wordt nagebootst.

Zekerheid en duurzaamheid

De voordelen van Terrafix zijn flexibiliteit, filterstabiliteit en slijtvastheid. Terrafix past zich aan het grondoppervlak aan en kan zelfs worden bedekt met zware ballaststenen. Uitstekende verbindingseigenschappen bieden een hoge zekerheid, waardoor verschuiving van banen niet kan plaatsvinden.

Passende oplossingen met Terrafix

Prosé Geotechniek zorgt ervoor dat het juiste materiaal op de juiste manier wordt aangebracht. Het passend snijden op de bouwplaats gebeurt met traditionele snijapparaten.

Met het toepassen van Terrafix bespaart u op de kosten van transport en de inbouw van zand- en grinddrainagelagen. Terrafix garandeert minimaal onderhoud en een lange levensduur van bouwwerken.